Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yerleşim yerlerine yakın noktalarda ve deniz gören yamaçlarda mermer ocağı açılmasına karşıyım. Bu konudaki hassasiyetimi hem Valilik hem Çevre Müdürlüğü hem de Enerji Bakanlığına iletiyorum.

Yeni Ocak haberi çıktığı andan itibaren Antalya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile irtibat kurdum, çevresel bir tehlike oluşturacağını, yaşama zarar vereceğini hem milletvekili yani halkın temsilcisi olarak hem de bir Antalyalı olarak bu çalışmaların karşısında olduğumu ifade ettim.

Ormanların, suların, tarım alanlarının, tarihi mirasın ve yaşam alanlarının maden ocaklarının tehdidi altına girmesinin önlenmesi için yapılan çalışmaları destekliyorum.

Daha önceden açılmış mermer ocaklarının denetlenmesi, çevresel etkilerinin ortadan kaldırılması çok önemli. Denetlemelerin daha sıkı yapılmasını takip ediyorum.

Mermer sektörünün istihdama ve ihracata katkısının da farkındayız. Görsel, fiziksel veya kimyasal çevre kirliliği oluşturmayacak yerlerde ve her türlü yaşamı etkilemesini önleyecek gerekli tedbirler alınarak ocaklar işletilmelidir.

Ormanlık alanlarda açılan ocakların mermer çıkarıldıktan hemen sonra tekrar ağaçlandırılması, kısa sürede eski haline getirilmesi gerekir. Bu hususta da yasal düzenlemeler dahil çalışmaların içindeyim.

Özellikle butik turizm özelliği taşıyan Batı Antalya'da büyük kütlelerle, büyük otellerle turizm yapılması dahil, gürültü kirliliği, deniz kirliliği, çevre kirliliği oluşturacak her hareketin karşısındayım. Doğamızı, çevremizi koruma konusunda çalışmaları destekliyorum.

Şuna hep inandım: Dünyamız, Çevremiz, yaşadığımız doğa bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızın bize emaneti.”