An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı'na ye­ni­den aday gös­te­ri­len Men­de­res Türel, An­tal­ya Ha­va­li­ma­nı'nda coş­ku­lu bir ka­la­ba­lık ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­dı. “Baş­kan Türel” slo­gan­la­rı ile kar­şı­la­nan Türel, “İlk günkü he­ye­can­la An­tal­ya ve An­tal­ya­lı­lar için ye­ni­den “Bis­mil­lah” di­yo­ruz. An­tal­ya’da bit­me­yen sen­fo­ni­yi bir­lik­te ya­za­ca­ğız” dedi. 
İstan­bul Haliç Kong­re Mer­ke­zi’nde dü­zen­le­nen AK Parti Aday Ta­nı­tım Top­lan­tı­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı ve AK Parti Genel Baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan 2019 Yerel Se­çim­le­rin­de ye­ni­den An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Adayı ola­rak açık­la­nan Men­de­res Türel An­tal­ya dö­nü­şün­de ha­va­li­ma­nın­da coş­ku­lu bir ka­la­ba­lık ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­dı. Baş­kan Türel’in VIP sa­lo­nun­dan kür­sü­ye gel­me­si sa­at­ler aldı, adeta insan seli ara­sın­da kür­sü­ye güç­lük­le çıktı
Coş­ku­lu ka­la­ba­lı­ğı se­lam­la­dı
Baş­kan Türel; eşi Ebru Türel, ço­cuk­la­rı, AK Parti An­tal­ya Mil­let­ve­kil­le­ri Mus­ta­fa Köse, Sena Nur Çelik, Atay Uslu, Kemal Çelik, İbra­him Aydın, AK Parti MKYK üyesi Gök­çen Öz­do­ğan Enç, Ak Par­ti­li Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı, AK Parti İl Baş­ka­nı İbra­him Ethem Taş, Ak Parti Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Tülay Beş­ko­nak ve AK Parti İl Genç­lik Kol­la­rı Baş­ka­nı Ali Bay­ram Doğan ile bir­lik­te ken­di­si­ni kar­şı­la­ma­ya gelen coş­ku­lu ka­la­ba­lı­ğı se­lam­la­dı. 
Des­tek ve­ren­le­re te­şek­kür etti
Ko­nuş­ma­sı­na, “İstan­bul’dan Sayın cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın se­lam­la­rı­nı ve yeni bir hiz­met ya­rı­şı için görev ema­ne­ti­ni ge­tir­dim” söz­le­ri ile baş­la­yan Baş­kan Türel, “Hep bir­lik­te çok ça­lış­tık, çok hiz­met yap­tık, siz­ler hem ça­lış­tı­nız hem des­tek ol­du­nuz. An­tal­ya halkı tak­dir etti, siz­ler ve parti teş­ki­la­tı­mız te­vec­cüh gös­ter­di ve bu şe­ref­li gö­re­vi bir kere daha bana tevdi et­ti­niz” di­ye­rek ken­di­si­ne des­tek ve­ren­le­re te­şek­kür etti.
“Ha­ya­tı­mız, ha­yal­le­ri­miz An­tal­ya’dır”
35 yıl­dan bu yana An­tal­ya’ya hiz­met et­me­nin onu­ru­nu ya­şa­dı­ğı­nı söy­le­yen Baş­kan Türel, “Ben bu he­ye­ca­nı ilk defa 2004 se­çi­min­de ya­şa­dım. O zaman Oda baş­kan­lı­ğın­dan is­ti­fa edip, aday ol­muş­tum. Aday­lık açık­la­mam­da ‘Benim için önem­li olan makam veya mevki değil, so­rum­lu­luk­tan kaç­ma­dı­ğı­mı tarih önün­de An­tal­ya ka­mu­oyu­na gös­ter­mek­tir.’ de­miş­tim. Bizim mem­le­ket sev­da­mız öyle içi boş söz­ler­den iba­ret de­ğil­dir. Bizim ha­ya­tı­mız An­tal­ya’dır, ha­yal­le­ri­miz An­tal­ya’dır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. 
“5 yılda büyük hiz­met­ler yap­tık”
İlk gün­den iti­ba­ren gece gün­düz ça­lış­tı­ğı­nı dile ge­ti­ren Baş­kan Türel 2014’te aday ol­du­ğun­da, ‘Hep be­ra­ber çok daha güzel hiz­met­ler ve­re­ce­ğiz, artık An­tal­ya ekibi ola­rak çok tec­rü­be­li, çok güç­lü­yüz” de­di­ği­ni ha­tır­la­ta­rak, beş se­ne­de büyük hiz­met­ler yap­tık­la­rı­na dik­kat çekti. Baş­kan Türel, beş yılda ilk defa 19 il­çe­ye ve köy­le­re hiz­met gö­tür­me­ye baş­la­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Be­le­di­ye köy­le­re hiz­met gö­tü­re­mez di­yor­lar­dı, biz köy­le­ri­mi­ze hiz­met­te re­kor­lar kır­dık. Üs­te­lik bun­la­rı 15 Tem­muz gibi hain darbe gi­ri­şim­le­ri­ne rağ­men ger­çek­leş­tir­dik” dedi. 
“Her za­man­kin­den daha güç­lü­yüz”
Türel, ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da şun­la­rı söy­le­di; “Bugün 2014’ten bile daha güç­lü­yüz. Siz­ler­le, Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız­la, yeni Baş­kan­lık Sis­te­mi ile Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı­mız­la, Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı­mız ve tüm ba­kan­la­rı­mız­la, 2 MKYK üyesi ve­ki­li­miz ve tüm ve­kil­le­ri­miz­le daha güç­lü­yüz. 2004’te görev aldık ve An­tal­ya’nın alt­ya­pı­sı­nı ge­liş­tir­dik. Her zaman An­tal­ya ka­za­na­cak­sa ben kay­bet­me­ye ra­zı­yım dedim ama biz gö­re­vi bı­rak­tı­ğı­mız­da asıl kay­be­den An­tal­ya oldu. Bu beş yılda ka­yıp­la­rı te­la­fi et­me­ye ça­lış­tık. Siz des­tek ol­du­nuz, An­tal­ya halkı des­tek oldu, Allah yar­dım etti ve bu sa­ye­de bu­gü­ne kadar ver­di­ği­miz her sözü ye­ri­ne ge­tir­dik. Ça­lış­kan, sö­zü­nü ye­ri­ne ge­ti­ren, dü­rüst, An­tal­ya’nın hak­kı­nı ko­ru­yan, An­tal­ya’yı bü­yü­ten ve güç­len­di­ren bir hiz­me­ti or­ta­ya koy­duk. İşte bu se­bep­le her za­man­kin­den daha güç­lü­yüz, tec­rü­be­li­yiz.”
“İlk günkü aşk ve he­ye­can­la ça­lı­şa­ca­ğız”
İlk günkü aşk ve he­ye­can­la, ilk günkü azim ve inanç­la, daha tec­rü­be­li, daha bil­gi­li, daha güçlü bir ekip ola­rak ça­lı­şa­cak­la­rı­nı söy­le­yen Türel, “Bizim bu be­ra­ber­li­ği­miz An­tal­ya için ta­ri­hi bir fır­sat­tır. Şu beş se­ne­de Ga­zi­pa­şa’dan Kaş’a, El­ma­lı’dan Gün­doğ­muş’a kadar her yere ya­tı­rım ve hiz­met yağ­mu­ru gö­tür­dük. Baş­ka­la­rı­nın hayal ede­me­di­ği iş­le­ri biz ba­şar­dık. Allah’a ham­dol­sun, bizim artık makam ve mevki me­se­le­miz kal­ma­mış­tır, bun­dan sonra tek der­di­miz An­tal­ya ta­ri­hi­ne adı­mı­zı şe­ref­le yaz­dır­mak, ço­cuk­la­rı­mı­za şe­ref­li bir miras bı­rak­mak­tır. Hep bir­lik­te An­tal­ya ta­ri­hi­ne altın harf­ler­le ge­çecek bir yük­se­liş dö­ne­mi­ne imza ata­ca­ğız diye ko­nuş­tu.
“Her­ke­si ku­cak­la­ya­ca­ğız”
Ko­nuş­ma­sı sık sık slo­gan­lar­la ke­si­len Baş­kan Türel, Milli bir­lik ve be­ra­ber­li­ği ko­ru­mak ve kuv­vet­len­dir­me­nin en önem­li he­def­le­rin­den biri ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Baş­kan Türel, “Bizi böl­me­ye, za­yıf­lat­ma­ya ça­lı­şan­la­ra karşı her zaman el ele omuz omuza ola­ca­ğız. An­tal­ya ola­rak bir ve be­ra­ber ola­ca­ğız, her­ke­si ku­cak­la­ya­cak, her­kes say­gı­lı ola­ca­ğız. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si bu­gü­ne kadar hiz­met­te ayrım yap­ma­mış, bütün An­tal­ya’yı ku­cak­la­mış­tır” dedi. 
“Ka­za­nan hep An­tal­ya olsun”
2004’te ilk yola çık­tı­ğı gün­den çok daha fazla he­ye­can­lı ol­du­ğu­nu söy­le­yen Türel, “Der­di­miz hep An­tal­ya olmuş, hep An­tal­ya­lı hem­şe­ri­le­ri­mi­zin dert­le­riy­le dert­len­mi­şiz­dir. O yüz­den ilk günkü he­ye­can­la An­tal­ya ve An­tal­ya­lı­lar için ye­ni­den “Bis­mil­lah” di­yo­ruz. O yüz­den bizim için aşk 7 harf­tir o da An­tal­ya’dır di­yo­ruz. O yüz­den yine An­tal­ya’da bit­me­yen sen­fo­ni­yi bir­lik­te ya­za­ca­ğız di­yo­ruz. O yüz­den biz kay­bet­ti­ği­miz­de kay­be­den An­tal­ya olu­yor dü­şün­ce­si­ni ak­lı­mı­za bile ge­tir­mi­yo­ruz. O yüz­den ka­za­nan hep An­tal­ya olsun diye dua edi­yor gece gün­düz ça­lı­şı­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
An­tal­ya’nın hiz­met­kâ­rı ol­ma­ya söz verdi
Baş­kan Türel, doğup bü­yü­dü­ğü şehir olan An­tal­ya için çok ça­lı­şa­ca­ğı­nı ve An­tal­ya’nın hiz­met­kâ­rı ola­ca­ğı­na söz verdi. Türel, ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan AK Parti An­tal­ya mil­let­ve­kil­le­ri, İl Baş­ka­nı İbra­him Ethem Taş, eşi Ebru Türel ve ço­cuk­la­rıy­la bir­lik­te alan­da­ki­le­ri se­lam­la­ya­rak, kır­mı­zı ka­ran­fil da­ğıt­tı.