İYİ Parti İzmit İlçe Başkanlığı, GESOTİM'den deprem eğitimi aldı.KOCAELİ (İGFA) - Deprem konusunda kişisel bilinçlenme adına ilk hamle İYİ Parti İzmit İlçe Başkanlığı'ndan geldi.

Bu bağlamda; İYİ Parti İzmit İlçe Teşkilatının deprem farkındalık çalışması kapsamında, depremin ardından teyakkuza geçen ve daha gün aydınlanmadan yola çıkıp, deprem bölgesine ilk ulaşan ekiplerden biri olan GESOTİM kurucu Başkanı Necmi Kocaman ve ekibinden, hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı.

Eğitim; İyi Parti İlçe Başkanı Ayşegül Babacan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, gençlik politikaları, kadın politikaları teşkilat üyeleri ve mahalle temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yaklaşık 2 saat süren eğitimde,  deprem anı, deprem sırası ve deprem sonrası yapılması gerekenleri uygulamalı ve teorik olarak anlatıldığını ifade eden İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Ayşegül Babacan; “Yaşadığımız asrın felaketinde bu defa gerçeklik yüzümüze çok hızlı çarptı ne kadar hazırlıksız olduğumuzu izlemek derinden yaraladı. O sebeple alınacak önlemlerin aksiyonu çok hızlı alınmalı düşüncesinden yola çıkarak böyle bir eğitim planladık.” dedi .Ayrıca Yaşam Koçu Seha Ortaç, yaşadığımız bu zor günlerde deprem sonrasında psikolojimizi sağlıklı tutabilmek adına, Kişisel Gelişim Uzmanı Nagihan Özdil de Psikolojik ilkyardım konusunda bizlere butik tadında bir seminer de verdiler. Teşkilatım adına, herbir cümlesi akademik bilgi ve acı tecrübeler ile edinilmiş eğitim içeriğini bizlerle paylaşan önce GESOTİM Kurucu Başkanı Necmi Kocaman’ na ve ekibine teşekkürlerimi sunuyor, arama kurtarma seferberliğindeki çalışmalarından dolayı da minnetlerimizi iletmeyi borç biliyoruz diye konuştu.

Kaynak: igf