Bursa Yenişehir'de buzağıların küpelenmesi çalışmalarını 2 yıl daha Süt Üreticileri Birliği (SÜT-BİR) yapacak.Gürhan ADANA - Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yenişehir, İnegöl, Karacabey ve Büyükorhan ilçelerinde buzağıların küpelenmesi çalışmasını 2023 ve 2024 yıllarında da Süt Üretici Birlikleri gerçekleştirecek.

Yenişehir SÜT-BİR Başkanı Nazif Tuna, küpeleme çalışmasına ilişkin protokolün Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde imzalandığını belirtti.

Yasa gereği buzağılara küpe takılması gerektiğini hatırlatan Tuna, "Bu çalışmayı 3 yıldır Birlik olarak biz sürdürüyorduk. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün de katıldığı törenle protokol imzaladık ve 2 yıl daha küpeleme çalışmasını biz gerçekleştireceğiz. Öte yandan Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birlikleri de kendi üyelerinin buzağılarının küpelenmesi çalışmasını gerçekleştirecek" diye konuştu.

Buzağıların küpelenmesiyle kayıt altına alınmış olduğunu anlatan Tuna, "Buzağının kayıt altına alınmasıyla devlet desteklerinden yararlanılabiliyor. Aksi halde hem destekten yararlanılamıyor hem hayvanın nakli ve satışı da yasal olarak mümkün olmuyor" dedi. Yenişehir'de her yıl ortalama 7 bin 500 buzağıya küpe takıldığını ifade eden Tuna, Birlik'te görevli personelin köylere giderek küpeleme çalışması gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kaynak: igf