Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde antrenmanlarını sürdüren judocular, aldıkları derecelerle göz doldurdu.
Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde 20 judocu çalışmalarını sürdürüyor. 6- 20 yaş aralığındaki gençler 2017 yılından bu yana katıldıkları turnuvalarda çeşitli dereceler elde etti.
Antrenör Murat Bozaykut, "Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde 2017 tarihinde başladığımız judo antrenmanlarımıza 20 sporcu ile devam ediyoruz. 6- 20 yaş aralığındaki sporcular haftanın dört günü antrenmanlara devam ediyor. 2022 yılında yapılan okullar arası il birinciliğinde 4 sporcumuz il birincisi oldu. Yine 2022 yılında Konya'da düzenlenen judo minikler kategorisinde katıldığımız 3 sporcumuz da 3. olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Sena Gençtürk, Türkiye 5'incisi, Esra Nur Tekin ise Türkiye 7'ncisi oldu. Çalışmalarımıza ferdi olarak devam ediyoruz. 2023 yılı judo yıldızlar kategorisinde 3 il birinciliği, gençler kategorisinde 1 il birinciliği kazandık. Osmaniye'de 29- 30 Ocak tarihlerinde yapılan grup birinciliği maçlarında Esra Nur Tekin 3. olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Eğirdir'in çocuklarını bu sporu tanımaya ve antrenmanlara katılmaya davet ediyorum" dedi. (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha